Society for the History of Technologyn myöntämiä Dibner Award -palkintoja on jaettu vuodesta 1985 alkaen. Niitä myönnetään museoille joiden näyttelyt ja toteutus tulkitsevat teknologian, teollisuuden ja insinöörien taidonnäytteitä erityisen ansiokkaasti.

Palkinnon saaminen kertoo siitä, että museon toteuttama näyttely on sekä hyvin suunniteltu ja tuotettu, mutta myös nostaa esiin tärkeitä historiallisia piirteitä jotka kiinnostavat, opettavat ja innostavat niin yleisöä kuin historijoitsijoitakin.

”Suomen pelimuseo on luonut sivistyneen näyttelyn joka käy läpi videopelien teknologian sekä pelikulttuurin evoluutiota. Kuraattorinne tasapainoilevat paikallisen ja kansainvälisen historian välillä painottamalla nimenomaan suomalaisten yhtiöiden ja kuluttajien lahjoituksia sen sijaan, että se kertaisi vakiintunutta, Yhdysvaltoihin ja Japaniin keskittyvää narratiivia”, Pelimuseo sanoo palkintoraadin kertoneen puheessaan.

Suomen pelimuseon saama Dibner Award. Kuva: Mikko Heinonen, Suomen pelimuseo Mikko Heinonen

”Näiden ponnistelujen tuloksena on luovuudella suunniteltu toimitila Vapriikissa, joka taitavasti muodostaa sadoista yksittäisistä historiankappaleista ehjän kerronnan, ja antaa vieraiden suoraan kokeilla vanhoja pelilaitteita immersiivisissä ympäristöissä, kuten lavastettu lapsen huone 1980-luvulta, videopeliliike 1990-luvulta, tai klassinen kolikkopelihalli”, palkintoraati kehui Pelimuseota.