Päätöksen teki huhtikuussa kaksi Länsi-Suomen syyttäjänviraston syyttäjää.

Aarrelaatikko on oikealla rahalla ostettava asia, joka antaa satunnaisen esineen tai ominaisuuden peliin. Ostaja ei ennalta tiedä, kuinka arvokkaan asian hän saa laatikosta.

Tutkintailmoitus koski kahta ammuskelupeliä, joissa on aarrelaatikoita: Electronic Artsin peliä Star Wars: Battlefront 2 sekä Valven peliä Counter-Strike: Global Offensive

Syyttäjän mukaan Counter-Striken arvontoihin ei voi soveltaa Suomen lakia – Supercellille ja muille suomalaisyrityksille tuore päätös voi tietää ongelmia

Tutkintailmoituksessa mainittiin kaksi peliä nimeltä: Electronic Artsin peli Star Wars: Battlefront 2 sekä Valven peli Counter-Strike: Global Offensive. Molemmissa yllätyslaatikoita on voinut ostaa oikealla rahalla.

Syyttäjä pohti, täyttävätkö aarrelaatikot esimerkiksi arpajaisrikoksen määritelmän. Koska kyseiset peliyritykset sijaitsevat Yhdysvalloissa ja niiden palvelimet luultavasti Suomen ulkopuolella, ei arpajaisten järjestäminen ole tapahtunut Suomen alueella. Siksi se ei ole Suomen lain piirissä. Syyttäjä myös tulkitsi, että mahdollinen rikos ei kohdistu rikoslain tarkoittamalla tavalla Suomeen tai suomalaiseen henkilöön.

HS:n haastattelema Turre Legalin tekijänoikeuslakimies Jussi Kari tulkitsee, että päätöksen perusteella ulkomainen yhtiö voi myydä aarrelaatikoita. Sen sijaan suomalaisen yrityksen aarrelaatikot voitaisiin tulkita laittomaksi toiminnaksi ilman arpajaislain velvoittamia lupia.

Lähde: Tivi