Suomen tunnetuimman e-urheiluorganisaatio Encen Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen on siirretty syrjään joukkueen valmentajan paikalta. Syynä päätökseen on Räsäsen saama reilun 15 kuukauden toimitsijakielto.

Toimitsijakiellon taustalla on ESIC:n tekemä tutkimus, jossa yhteensä 37 valmentajan todettiin syyllistyneen pelinsisäisen ”kamerabugin” hyödyntämiseen. Räsäsen kohdalla kova tuomio tuntuu erityisen kirvelevältä, sillä hänen rikkeensä tapahtui vuonna 2017. Tuolloin hän valmensi iGame-organisaation leivissä.

Räsänen oli hyllytettynä ennen tutkinnan päättymistä. Toimitsijakiellon astuttua voimaan joukkue ilmoitti Twitterissä etsivänsä seuran CS:GO-joukkueelle uutta valmentajaa. Videolla Encen general manager Niklas Ojalainen kertoo, että hänellä on vain hyvää sanottavaa Räsäsestä.

Organisaation sisäisistä muutoksista huolimatta Räsänen ei ole lähtemässä Encen riveistä, vaan hän siirtyy analyytikon rooliin. Toimitsijakielto ei vaikuta tähän tehtävään.

33-vuotias Räsänen ryhtyi valmentamaan Encen CS:GO-joukkuetta vuonna 2018. Hänen aikanaan Ence on onnistunut nousemaan maailman menestyneimpien CS:GO-tiimien joukkoon.