Suomessa on myyty Applen tietokoneisiin tarkoitettua virtalähdettä, joka on osoittautunut vaaralliseksi. Tukes kehottaa poistamaan virheelliset laturit heti käytöstä.

Lisäys 4.2.: Laturit osoittautuivat kopiotavaraksi ja ne vedettiin myöhemmin pois myynnistä. Lue lisää .

Tukesin markkinavalvontarekisterin mukaan 12W A1401-laturi (pakkauksessa tuote MD836ZM/A) ei täytä sähköturvallisuuslain eikä eurooppalaisen standardin EN 60950 vaatimuksia, sillä sen eristys on puutteellinen.

Laturi voi aiheuttaa sähköiskun.

Vaikka pakkaus ja itse laite on koristeltu Applen logoin ja "Designed by Apple by in California"-tekstein, on Tukes päätynyt tutkimustensa perusteella toteamaan, että laturi vaikuttaa jonkin muun tahon kuin Applen valmistamalta.

Vialliset laturit voi palauttaa niiden ostopaikkaan, myyjä on velvollinen palauttamaan rahat tai antamaan tilalle korvaavan tuotteen. Laturia on tuonut maahan nTec Finland, joka kertoo sivuillaan tekevänsä yhteistyötä erilaisten verkkokauppojen kanssa.

Päivitys 1.2. klo 13:00 - Jutussa mainittiin aiemmin latureiden olevan väärennettyjä, mutta Tukes on ainoastaan todennut että ”laturi vaikuttaa jonkin muun tahon kuin Applen valmistamalta”. Maininta poistettu. Lähde: Tivi