Mukaan on tarkoitus saada kaiken tasoisia pelaajia aina ruohonjuuritasolta maan ykköstiimeihin asti. Ammattijoukkueille sarja tuo jatkossa mahdollisuuden edetä maailmalle isompiin turnauksiin.

Sarjan karsinnat pelataan netissä ja finaalit livenä. Tarkemmat säännöt, ajankohdat, pelattavat pelit ja joukkueet julkaistaan Telian ja Assemblyn mukaan ”pian”.

Liiga rakennetaan ja sitä pyöritetään yhteistyössä Assemblyn kanssa, jonka enemmistöosuuden Telia hankki viime kesänä.

Suomessa ammattilaispelaajia on jo yli 50. Tutkimusyhtiö Statistan mukaan Suomi oli viime vuonna maailman viidenneksi paras e-urheilumaa voitettujen palkintorahojen perusteella. Suomi pärjäsi paremmin kuin Ruotsi ja Venäjä, mutta edelle menevän Tanska, Etelä-Korea, Kiina ja Yhdysvallat.

”Liigan tavoite on toimia ponnahduslautana kansainväliselle uralle samalla tavalla kuin jääkiekossa liiga tarjoaa reitin Suomen huipulle ja siitä ulkomaille”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Series alkaa keväällä. Tarkemmat säännöt, ajankohdat, pelattavat pelit ja joukkueet julkaistaan pian.

Myös Elisa on ilmoittanut järjestävänsä e-urheilun kansainvälisen turnauksen, joka pidetään Helsingissä Hartwall Areenalla syyskuussa. Tapahtuman pääpeli on Counter-Strike: Global Offensive, josta kisaamaan tulee kolme kansainvälistä joukkuetta ja yksi suomalainen, joka valitaan karsintojen kautta. Palkintorahaa on jaossa 100 000 euroa.

Telian liigaa sen sijaan on jatkuva sarja otteluita, joita voi seurata verkossa. Finaaliotteluihin voi tulla kannustamaan myös paikan päälle.

Telia sponsoroi Ruotsin maajoukkueita. Ruotsi on seurannut tässä Suomen esimerkkiä: Telia sponsoroi vuonna 2017 Suomen maajoukkuetta e-urheilun MM-kisoissa Etelä-Koreassa.

Nähdäänkö tulevaisuudessa e-urheilun maaotteluita Suomi vastaan Ruotsi?

”Mahdollisuuksia on, mutta tällä hetkellä sellaista ei ole lyöty lukkoon”, Segercrantz vastaa.

Entä nähdäänkö liigassa kotikentällä Joona ”Serral” Sotala (kuvassa), joka voitti viime vuoden lopussa legendaarisesti StarCraft II:n maailmanmestaruuden?

”En uskalla luvata, mutta sanotaan, että keskusteluja käydään. On mahdollista, että StartCraft-peliä nähdään Suomessa”, Segercrantz asettelee sanojaan-

Telia sponsoroi suomalaista Ence-kilpapelijoukkuetta, jonka talliin Sotalakin kuuluu. Ence kilpailee neljällä joukkueella neljässä eri pelissä, jotka ovat Counter-Strike: Global Offensive, Rainbow Six, Starcraft 2 ja Heartstone.

Starat suosittelevat pelivehkeitä

Telia aloitti vuonna 2017 kilpapelaamiseen sopivien pc-koneiden ja oheislaitteiden myynnin. Kuinka hyvin e-urheilutiimien ja tapahtumien sponsoroiminen tukee myyntiä?

”Todella hyvin. Syy, miksi Telia on lähtenyt mukaan on, että haluamme tehdä Suomesta e-urheilun kärkimaan ja Pohjolan suuren intohimon. Haluamme, että meidät muistetaan pelaamisesta siinä kuin Espanja muistetaan jalkapallosta. Operaattorina me haluamme tarjota sellaiset verkkoyhteydet, että pelaajat ympäri maailmaa toivoisivat asuvansa Suomessa”, Segercrantz sanoo.

Pelilaitteiden myyminen hänen mukaansa myös on loogista puhelimien ja tavallisten tietokoneiden rinnalla, joita Telia myös myy. Ja kilpapelaaminen on viimeisen puolen vuoden aikana kasvanut nopeasti myös kännykkäpelien puolella, kun Fortnite etunenässä on noussut yhdeksi Suomen suosituimmista peleistä.

Encen tallin kilpapelaajat näkyvät nuoria kiinnostavissa some- ja pelipalveluissa. Tätä näkyvyyttä on hyödynnetty vaikuttajamarkkinoinnissa. Encen kilpatiimi suosittelee Telian valikoimista eri taitotason pelaajille sopivia laitteita. Lisäksi Encen some-kanavien kautta voidaan tuoda esille kaupallisia kampanjoita. Muun muassa Samsung on lähtenyt mukaan Encen sponsoriksi ja joulun alla yritysten yhteiskampanjassa saattoi saada pelipaidan ja fanitapaamisen Winter Assemblyillä.

Lähde: Tivi