Disneyn suoratoistopalvelun tuloa Suomeen jouduttiin odottamaan monen mielestä varsin pitkään, mutta uusi tulokas Paramount+ tuodaan suomalaisten ulottuville suunnilleen suuren maailman vauhdilla. USA:ssa palvelu käynnistyy jo ensi viikolla, meillä 25 maaliskuuta.

”Paramount+ tarjoaa kuluttajille valtavan laadukasta sisältöä merkittävästi muita suoratoistopalveluita edullisempaan hintaan, mikä palvelee sekä katsojia että paikallisia jakelukumppaneitamme”, ViacomCBS Networks Internationalin suoratoistopuolen operatiivinen johtaja Kelly Day sanoo tiedotteessa.

Kuukausimaksuksi kerrotaan noin 7 euroa, mikä kyllä alittaa jo kentällä häärivien merkittävien pelureiden hintatason. Netflix on merkittävästi kalliimpi, ja Disney + nosti juuri hintansa 9 euron tuntumaan. Disneyn hinta ennen helmikuista hinnankorotusta oli sama kuin Paramountin tuleva taksa.

Techcrunch kirjoittaa, että Yhdysvalloissa hinnoittelu on kovin erilainen. Tarjolle tuodaan mainoksia sisältävä versio 5 dollarin kuukausimaksulla ja mainokseton 10 taalalla. Kalliimman tilauksen tekevät saavat myös runsaamman sisältötarjonnan.

”On hienoa, että Suomi on yksi ensimmäisistä markkinoista, joka saa tuoda ainutlaatuiset tarinat, ikoniset tähdet ja paljon viihdettä kaiken ikäisille katsojille. Meillä on erottuva kumppanuusmalli operaattoreiden ja muiden suurten mediatalojen kanssa, ja nyt lanseeraamme myös oman sovelluksen suoraan kuluttajille”, ViacomCBS:n Pohjoismaiden johtaja Jesper Dahl sanoo tiedotteessa.

Paramount+ on maaliskuun lopussa on tarjolla selaimen kautta verkossa sekä mobiililaitteissa ja televisioissa Paramount+-sovelluksen kautta. Suomessa palvelu on saatavissa myös Ruudun ja Allenten kautta.

Aluksi palvelussa on noin 6000 jakson ja elokuvan katalogi. ”Mukana on eksklusiivista sisältöä Showtimelta, CBS:ltä ja Paramount Studiosilta sekä paljon Paramount+-alkuperäistuotantoja, draamaa, Paramountin elokuvia ja eksklusiivisia ensi-iltoja sekä kansainvälistä ja paikallista sisältöä kaikista genreistä”, Paramount kuvailee sisältöä.