Wall Street Journal kertoo (maksumuurin takana), että mobiililaitteilla katsottavaan viihteeseen erikoistunut suoratoistopalvelu Quibi lopettaa toimintansa. Se käynnistettiin 6. huhtikuuta, eli palvelu ehti olla toiminnassa vain reilut kuusi kuukautta.

”Meistä tuntuu, että kaikki mahdollisuudet on nyt käytetty. Tämän tuloksena olemme vastentahtoisesti tulleet siihen tulokseen, että liiketoiminta keskeytetään, osakkeenomistajat saavat rahojaan takaisin, ja sanomme kollegoillemme näkemiin hillitysti ja arvokkaasti”, lopettamisesta kertova tiedote sanoo.

Quibi oli videopalvelu, jonka ideana oli tarjota vain maksimissaan kymmenen minuutin mittaisia videosisältöjä. Vaikka idea itsessään ei ollutkaan mitenkään mullistava, se uskoi vakaasti voivansa haastaa Netflixin kaltaiset jättiläiset tarjoamalla jotain mitä ihmisten on helppo katsoa esimerkiksi lastenhoidon tauoilla tai työmatkalla bussissa.

Quibi onnistuikin houkuttelemaan taakseen merkittäviä voimahahmoja: perustaja Jeffrey Katzenberg perusti myös Dreamworks-animaatiostudion, toimitusjohtaja Meg Whitman luotsasi aiemmin Hewlett Packard Enterpriseä, ja minielokuvia saatiin tehtailemaan muun muassa Steven Spielberg. Quibi keräsi taakseen myös 1,75 miljardin dollarin sijoitukset.

The Vergen mukaan ei ole toistaiseksi selvää mitä Quibin omistamille lyhytelokuville tapahtuu palvelun sulkemisen jälkeen.