Päivitys 07.10.2020 - Olemme nyt testanneet 99% Suomessa saatavilla olevista suoratoistopalveluista, mukana uutuutena Disney+. Lue suoratoistopalveluiden testit alta.

Mistä palvelusta saa laadukkainta kuvaa ja ääntä? Mikä palveluista toimii useimmilla laitteilla? Missä on eniten sisältöä 4k-tarkkuudella, hdr-väriavaruudella ja Dolby Atmos -äänillä? Entä missä palveluista ne saa perusmaksuilla ja missä niistä joutuu maksamaan erikseen?

Kävimme läpi Suomessa saatavilla olevia videostriimauspalveluita. Juttusarjan kussakin osassa testasimme yhden palvelun. Suoratoistopalveluiden testit julkaistiin alun perin erillisinä juttuina (linkit jutun lopussa) ja vedettiin lopuksi yhteen isossa testiartikkelissa (linkki alla).

Suoratoistopalveluiden iso testi 2020: mikä suoratoistopalvelu on paras?

Mikä suoratoistopalvelu on paras?

Kaikkein ilmeisimpien valintojen, kuten Netflixin, HBO:n tai Yle Areenan lisäksi koitamme löytää myös hieman eksoottisempia ja pimentoon jääneitä palveluita.

Keskitymme pelkästään kuukausimaksulla toimiviin ja ilmaisiin palveluihin. Mukana ei siis ole sellaisia paikkoja, joista voi ostaa tai vuokrata videoita.

Teknisiä ansioita tutkitaan paitsi älytelevisioiden, Chromecastin, pc:n ja AppleTV:n sovelluksilla. Koska olemme kiinnostuneita ennen kaikkea hyvästä kuvasta ja äänestä, jätämme puhelimella ja tabletilla katselun suosiolla väliin, niin suosittua kuin se onkin.

Sitä ei tarvinnut pitkään miettiä mistä aloitetaan. Netflix aloitti television vallankumouksen 2012 ja on siitä lähtien ollut suvereeni ykkönen maailmanlaajuisesti.

Suomessa vain Yle Areena laittaa tosissaan kampoihin, mutta on siinä rajalla onko se millään muotoa vertailukelpoinen. Molemmat kuitenkin tarjoavat videoita suoratoistona maksua vastaan, tosin ei markkinavetoisesti vaan verorahoilla.

Testeissä paljastui, että kuvanlaatu voi olla parhaimmillaan erinomaista ja huonoimmillaan surkeaa. Teknisesti esiin nousi kaksi palvelua: Netflix ja Apple TV+. Alta voit käydä lukemassa yksittäisarviot eri palveluista. Tulevassa Mikrobitti-lehdessä on laitettu suoratoistopalvelut vastakkain.

Suomessa tarjottavien suoratoistopalveluiden testit: