KDE 5.18 tarjoaa paitsi runsaasti uusia ominaisuuksia myös pitkäaikaista tukea. Kyseessä on KDE-työpöytäympäristön niin kutsuttu lts-versio, jolle on luvassa tukea parin seuraavan vuoden ajan.

Tavallisesti KDE-työpöytäympäristön pienempiä välipäivityksiä tuetaan kutakin vain 4 kuukauden ajan.

KDE 5.18 LTS beta tarjoaa runsaasti uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi KSysGuard-järjestelmänhallintasovellus osaa näyttää nyt Nvidian näytönohjaimen käyttöasteen prosentteina. Lisäksi tarjolla on mahdollisuus piilottaa kellonaika lukitusruudusta sekä useita muita pienempiä uudistuksia.

Merkittävin ja näkyvin uudistus ilahduttanee paljon Gnomen gtk-pohjaisia sovelluksia käyttäviä. Niiden integrointi KDE-ympäristöön ei ole koskaan aiemmin näyttänyt yhtä luonnolliselta ja sujuvalta.

Tähän asti gtk-käyttäjät ovat parhaimmassakin tapauksessa saaneet nähtäväkseen sovelluksen, josta huomaa välittömästi sen kuuluvan täysin eri ympäristöön. KDE:n ”omat” sovellukset käyttävät Qt-työkalukehystä.

Vastaisuudessa gtk-sovellusten pitäisi kuitenkin sulautua erinomaisesti KDE-ympäristöön, sillä työpöytäympäristöön on leivottu tuki gtk:n client side decoration -ominaisuudelle (csd, kuvassa alla).

KDE 5.18 LTS julkaistaan myöhemmin kevään aikana, ja ensimmäisenä uudesta ympäristöstä pääsevät nauttimaan jatkuvasti päivittyvien Linux-jakelupakettien, kuten Arch Linuxin käyttäjät.