Salattuun ja anonyymiin keskusteluun tarkoitettu Signal-pikaviestin on julkaissut päivityksen, jolla kierretään Egyptin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien palvelulle asettama esto varsin nerokkaalla tavalla.

Signal käyttää päivityksen jälkeen domain fronting -tekniikkaa, jossa kaikki palvelun kautta kulkevat viestit kierrätetään jonkin suositun domain-palvelimen kautta. Tässä tapauksessa tuo palvelin on Google, Engadget kirjoittaa.

Kaikki Signalin kautta lähetetyt, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tai Egyptin maakoodista tulevat viestit näyttävät tavallisilta https-pyynnöiltä Googlen kotisivuille. Jos Egyptin tai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien viranomaiset haluavat estää Signalin käytön nyt, edellyttää se samalla myös Googlen sensuroimista.

”Idea Signalin tapaisten pikaviestimien takana on se, että estääkseen sen täytyy estää pääsy internetiin. Se on ainoa tapa, jolla hallitukset voivat estää Signalin käytön”, todetaan palvelun takana olevalta Open Whisper Systemsiltä.

Egyptin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien palvelulle asettama esto tuli Open Whisper Systemsin tietoon viikonloppuna.

”Tutkimme asiaa yhdessä paikallisten käyttäjien kanssa ja huomasimme, että lukuisat palveluntarjoajat estivät Signal-viestinnän sekä verkkosivumme. Kävi ilmi, että kun tietyt valtiot eivät voi nuuskia, he päätyvät sensuroimaan”, Open Whisper Systemsiltä pahoitellaan.