Erittäin suositun CCleaner-siivoustyökalun verkkosivusto onnistuttiin aiemmin hakkeroimaan. Peräti kuukauden ajan verkkosivusto tarjosi saastutettua versiota sovelluksesta, GHacks kirjoittaa. Nyt CCleanerin mukana pyrkii asentumaan Avastin tietoturvaohjelmisto.

Tietoturvajättiläinen Avast hankki hiljattain CCleanerin kehityksestä vastaavan Piriformin. Tuolloin yhtiö mainitsi synergiaeduista, joita yrityskauppa tarjoaa.

Nyt niistä saatiin esimakua, sillä CCleanerin asennusohjelma pyrkii asentamaan myös Avastin ilmaisen tietoturvaohjelmiston, ellei käyttäjä ole valppaana.

CCleanerin asennusvelho tarjoaa ensimmäisessä vaiheessa myös Avastin asennusta. Virusturvasta voi kieltäytyä poistamalla ruksin kohdasta ”Get Avast free antivirus now”. Mikäli ruksin jättää paikalleen, tulee samalla hyväksyneeksi myös Avastin käyttö- ja yksityisyysehdot.

Mikäli Windows-tietokoneelta löytyy jo tietoturvaohjelmisto, kuten Microsoftin ilmainen Defender, ei Avast tarjoa juurikaan lisäarvoa. GHacks suosittelee kiireisiä käyttäjiä turvautumaan CCleanerin portable-versioon, jonka käyttö ei edellytä sovelluksen asentamista.