Gnome koki varsinaisen mullistuksen, kun työpöytäympäristön ulkoasu ja toiminnot laitettiin täysin uusiksi version 3.0 myötä. Muutos aiheutti kitkerää palautetta, joka ei ole vieläkään täysin vaiennut.

Ensi maaliskuussa julkaistavan 3.32-version myötä työpöytäympäristö kokee jälleen muutoksia. Versiosta 3.0 asti mukana olleet sovellusvalikot poistetaan työpöytäympäristön yläpalkista. Mikäli sovelluksessa on tarjolla erilaisia toimintoja, kuten asetuksia ja ohjeita, saa ne näkyviin sovelluksen sisäisen hampurilaisvalikon kautta.

Uuden version myötä myöskään sovelluksen nimeä ja kuvaketta ei enää näytetä yläpalkissa, Gnome-kehittäjä Allan Day paljastaa blogissaan. Hän perustelee päätöstä sillä, että erilliset sovellusvalikot olivat vain omiaan hämäämään käyttäjiä, eikä moni edes löytänyt niitä.

Toinen syy valikoiden poistamiselle on niiden olematon suosio sovelluskehittäjien keskuudessa. Monissa sovelluksissa, kuten Googlen Chrome-selaimessa on tarjolla vain karsittu valikko, jonka kautta sovelluksen voi sulkea.

Yläpalkkiin sijoitetut valikot tullaan poistamaan kaikista Gnomen omista sovelluksista työpöytäympäristön seuraavaan versioon mennessä. Kyseessä on eräs Linux-jakeluiden eniten käyttämistä työpöytäympäristöistä, joten muutos tulee koskettamaan monia käyttäjiä.