Syyskuussa julkaistava Gnome-työpöytäympäristön versio 3.30 tuo mukanaan automaattiset ohjelmistopäivitykset. Aluksi automaattiset päivitykset koskevat vain Flatpak-paketteja.

Käyttäjät ovat toivoneet automaattisia päivityksiä Gnome Software -ohjelmistokeskukseen jo pitkän aikaa, kehittäjä Richard Hughes kirjoittaa blogissaan.

Muiden kuin Flatpak-sovellusten automaattista päivittämistä Hughes pitää toistaiseksi liian vaarallisena, joten tavalliset ohjelmistopäivitykset tulee edelleen asentaa manuaalisesti. Gnome Software osaa kuitenkin ladata ne automaattisesti.

Automaattiset päivitykset eivät myöskään ole käytössä hidasta datayhteyttä kuten mobiilinettiä käytettäessä. Automaattinen päivitystoiminto on myös mahdollista halutessaan kytkeä pois käytöstä.

Ubuntun vastine Flatpakille on Snap-paketit. Snap-pakatut sovellukset päivittyvät niin ikään automaattisesti taustalla, mutta toisin kuin Gnome Softwaren tapauksessa käyttäjä ei voi vaikuttaa Snap-pakettien päivitysten automatiikkaan.

Snap- ja Flatpak-paketoitujen sovellusten etu on siinä, että myös esimerkiksi pitkäaikaisesti tuetun käyttöjärjestelmäversion käyttäjät pääsevät käsiksi tuoreimpiin ohjelmistoversioihin. Molemmat paketointitavat sisältävät kaikki sovelluksen ajamiseen tarvittavat binäärit ja kirjastot.