YouTube-kanava Null Byte julkaisi videon, jossa opetetaan, kuinka ilotulitusraketteja voi ampua turvallisesti etänä hyödyntäen wlan-verkkoja. Video kuitenkin poistettiin ja syyksi kerrottiin ”hakkeroinnin ja tietojenkalastelun opettaminen näyttämällä, kuinka tietokonejärjestelmän turvajärjestelmä ohitetaan”.

Samaan aikaan YouTube oli päivittänyt kiellettyjen videoiden listaansa. Listalle ilmestyivät videot, joissa opetetaan hakkerointia ja tietojenkalastelua. Googlen mukaan video poistettiin kuitenkin vahingossa ja oli vain sattuma, että videon poistaminen ja listan päivittäminen tapahtui samaan aikaan, uutisoi 9to5Google.

Pian videon poiston jälkeen nousi pienimuotoinen kohu asiasta, sillä videolla ei opetettu mitenkään haitallista tai vaarallista hakkerointia – pikemminkin päinvastoin. Videontekijä kiitti Twitterissä ”satoja vihaisia tietokonenörttejä”, jotka tukivat häntä tässä asiassa.

Googlen tukisivuilla on kokonainen lista kielletyistä videoista, joita ovat muun muassa vaaralliset haastevideot, loukkaavat pilailuvideot, huumeita sisältävät videot ja syömishäiriöitä ihailevat videot. Luonnollisesti myös väkivaltaan, varkauksiin ja tappamiseen liittyvät videot ovat kiellettyjä. Tukisivuilla kerrotaan, että todellisuudessa YouTuben käytäntöjä voivat loukata myös muunlaiset videot, sillä koko listaa ei ole julkaistu.