Facebook on kieltänyt kaikkien Kodi-ohjelmiston sisältävien striimauslaitteiden myynnin palvelussa. Kielto koskee niin laillisia kuin laittomiakin Kodi Box -laitteita.

Kodi on suosittu mediaohjelmisto, johon on asennettavissa lukuisia liitännäisiä. Valitettavasti liitännäiset ovat aiheuttaneet sovellukselle maineen piraattien paratiisina. Tarjolla on lukuisia ilmaisia liitännäisiä, joiden avulla voidaan sisältöjä katsella luvattomasti.

Piraattien tekojen seuraukset on joutunut kantamaan Kodi, joka itsessään ei millään tavalla ole laiton. Myöskään kaikki sovellukselle saatavat liitännäiset eivät riko lakeja.

Tästä huolimatta Facebook on päätynyt kieltämään jokaisen Kodilla varustetun striimauslaitteen myynnin palvelussa, TorrentFreak kirjoittaa.

Sääntöjen noudattamatta jättäminen johtaa tunnuksen hyllyttämiseen. Tähän asti Facebook on päätynyt kieltämään vain sellaiset striimauslaitteet, jotka on valmiiksi ladattu luvattoman katselun mahdollistavilla lisäosilla.

Facebook aikoo kuitenkin sallia Kodi Box -laitteille kehitettyjen oheislaitteiden, kuten näppäimistöjen ja kaukosäätimien myynnin myös jatkossa.