Paananen kertoi, että koulussa ei ole perinteisiä kursseja, professoreita, kirjoja eikä lukukausimaksuja. Opiskelu perustuu vertaisoppimiseen ja tosielämän koodaushaasteiden ratkomiseen tiimityönä.

Asiaan on ottanut tuoreeltaan kantaa Rasmus Roiha, joka on Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Vielä äsken hän johti Ohjelmistoyrittäjiä, joka on nyt yhdistänyt voimansa Verkkoteollisuus ry:n kanssa. Uuden järjestön nimi on siis tuo Ohjelmisto- ja e-business.

”Kaikki keinot, joilla osaajapulaa saadaan helpotettua ovat todella arvokkaita. Uusi Hive-koulutus on aivan verraton uusi työkalu”, Roiha sanoo tiedotteessa.

Hän kiittelee vuolaasti Supercelliä.

”On todella hienoa, että Supercellin kaltainen ohjelmistojätti haluaa jakaa menestyksen eväitä eteenpäin. Tämä kertoo isosta sydämestä. Supercell ei tee tätä itselleen vaan meidän kaikkien hyväksi. Hive on iso juttu Suomelle ja mittava positiivinen vaikutus koko Suomi-kuvalle”, Roiha ylistää.

Haku Hive Helsinkiin aukeaa 15. tammikuuta 2019. Ensimmäisenä vuonna koulussa aloittaa 100 opiskelijaa, ja kolmantena toimintavuonna opiskelijamäärän odotetaan olevan 350.

Hakijan aikaisemmalla kokemuksella ei ole merkitystä, rajoituksena on vain ikä. Hakijan tulee olla 18–30-vuotias, ja hänen on läpäistävä verkossa tehtävä logiikkatesti. Läpäisseet kutsutaan intensiivikurssille, jonka pohjalta tehdään lopulliset opiskelijavalinnat.

Ensimmäiset opiskelijat astuvat kolmivuotiselle oppimispolulle ensi syksynä. Koulutus on heille maksutonta.