Clash Royaleen, kuten muihinkin tietokone- ja mobiilipeliturnauksiin kuuluvat oleellisena osana verkon kautta tehtävät suorat lähetykset.

Supercell ei paljasta turnauksen katsojamääriä. Clash Royale Leaguen Euroopan ja Yhdysvaltojen kilpailut ovat alkaneet vasta syksyllä 2018. Manner-Kiinassa ja Aasiassa Clash Royale Leagueta pelattiin jo keväällä 2018.

Clash Royale -arvokisojen erikoisuutena on se, että maailmanmestaruuskisoihin voi päästä osallistumaan kuka tahansa peliä pelaava – jos on tarpeeksi hyvä. Maailmanmestaruuskisoihin pääsevien amatööripelaajien välinen karsinta alkoi jo maaliskuussa 2018.

Supercellin mukaan yli 25 miljoonaa pelaajaa osallistui kuusipäiväiseen alkukarsintaan. Näistä 7 000 pelaajaa 113 eri maasta pääsi viimeiseen karsintavaiheeseen. Viimeisessä karsintavaiheessa 60 parasta amatööripelaajaa Pohjois-Amerikasta, Euroopasta ja Latinalaisesta Amerikasta pääsi pelaamaan liigan ammattilaisia vastaan.

Vaikka teoriassa kuka tahansa 16 vuotta täyttänyt Clash Royalea pelaava voi päästä osallistumaan maailmanmestaruuskisoihin, käytännössä ainoa tapa päästä koko vuoden ajan pelattavaan Clash Royale Leagueen on tulla valituksi ammattilaisjoukkueeseen.

Kauppalehti kertoo tarkemmin yhden ammattilaisjoukkueen toiminnasta allaolevassa artikkelissa.