Yhdysvalloissa myönnetty patentti turvaa LG:n yksityiskohtaisen vision taitettavasta, läpinäkyvästä puhelimesta, kertoo The Verge. Patenttihakemus jätettiin vuonna 2015, joten ajatusta on haudottu jo pitkään.

Laitteen keskellä on taitto. Se avautuu ja sulkeutuu kuten kirja, ja muuttuu tablettikoosta suljettuna puhelimen kokoon. Kaikki näytöt ovat kaksipuoleisia, joten laitetta voi käyttää jopa sen takakannesta, kertoo Techradar.

Avattuna laitetta voi käyttää yhtenä suurena näyttönä tai jakaa eri sovellusten käyttö kahdelle eri puoliskolle. Sama ominaisuus löytyy Samsungin tänä vuonna julkaisemasta taittuvanäyttöisestä Galaxy Fold -älypuhelimesta.

LG-laitteen toisen puolikkaan läpinäkyvyys vaihtelee puhelimen asennon mukaan. Se on läpikuultava tasolla maatessaan ja muuttuu läpinäkyvämmäksi pystyasentoon nostettaessa. Toisella puoliskolla on läpinäkyvä osa sekä akun peittävä osa.

Laitteessa on takana monilinssinen kamera ja edessä yksi linssi. Kameraa täydentää lasersensori, jolla pystyy hahmottamaan syvyyttä ja havaitsemaan kohteet kolmiulotteisesti.

Puheita tämän tyylisistä laitteista on ollut jo pitkään. LG itse vihjasi aikaisemmin ajatuksia joustavasta puhelimesta, mutta perui puheensa alkuvuodesta. Myös Sony on hakenut patenttia LG:n tyyppiselle taitettavalle, läpinäkyvälle ja lisäksi joustavalle puhelimelle.