Eräs tämän hetken kuumimmista massiivista moninpeleistä on eittämättä PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Siksi ei olekaan ihme, että pelin menestysreseptiä haluavat kopioida myös muut toimijat. Eräs näistä on kiinalainen NetEase, jonka kanssa PUBG:n kehittäjät käyvät oikeutta.

NetEase vaati sitä vastaan nostetun kanteen hylkäämistä perusteettomana. Oikeuskiistassa on kyse PUBG:n tekijänoikeuksista.

PUBG:n kehittäjät katsovat, että NetEasen ”Rules of Survival”- sekä ”Knives Out” -pelit ovat suoria kopioita ja rikkovat PlayerUnknown’s Battlegroundsin kehittäneen korealaisen Blueholen tekijänoikeuksia.

NetEasen vastineessa todetaan, että PUBG haluaa monopolisoida suositun Battle Royal -genren. Kehittäjä myös huomauttaa omien ratkaisuidensa eroavan PUBG:n vastaavista. Yhtiöltä kuitenkin myönnetään, että sen pelit edustavat samaa genreä.

PUBG:llä ei NetEasen selitystä niellä. Yhtiön mukaan NetEase piilottaa räikeitä tekijänoikeusrikkomuksia päivityksillä. PUBG:ltä myös huomautetaan, että kiinalaisyhtiö julkaisi pelimekaniikkaa muuttavia päivityksiä vasta sen jälkeen, kun kanne sitä vastaan oli ehditty jo nostaa.

PUBG:n kannan mukaan kanteen hylkäämiselle ei ole perusteita. Lisäksi yhtiö kiistää yrittävänsä monopolisoida taistelupeligenren.