Quibi tulee sanoista Quick Bits, ”pikapalat”. Uudenlaisen videopalvelun ideana on tarjota vain kymmenen minuutin pituisia videosisältöjä.

Quibin idea sinänsä ei ole mitenkään valtaisan vallankumouksellinen, onhan videoiden pituus rajattu moderneissa verkkopalveluissa jopa muutamaan sekuntiin. Harva palvelu on kuitenkaan käynnistynyt samanlaisen tähtiloiston välkkeessä kuin Quibi.

Yhtiön perustaja Jeffrey Katzenberg valotti ajatuksiaan yhtiöstä ja maailmantilanteesta CNN:lle. Katzenberg tunnetaan esimerkiksi pitkästä urastaan Disneyllä, jonka jälkeen hän perusti DreamWorks-animaatiostudion. Toimitusjohtajaksi yhtiöön on houkuteltu Hewlett Packard Enterprisen entinen toimitusjohtaja Meg Whitman.

Jos mahdollista, on palvelun sisällöntuottajiksi saatu haalittua vielä pomoporrastakin kovempia nimiä. Kymmenen minuutin pätkiä palveluun tekevät esimerkiksi Zac Efron, Jennifer Lopez, Chance the Rapper ja Steven Spielberg.

Palvelun alkuperäisenä ideana oli tarjota katseltavaa arjen kiireiden keskelle. Kymmenminuuttisen lyhytelokuvan tai tv-sarjan jakson ehtii katsoa työmatkalla tai vaikka kahvitauolla. Nyt Quibi lanseerataan kuitenkin voimakkaasti muuttuneeseen maailmaan, jossa suuri osa palvelun kohdeyleisöstä istuukin kotona. Katzenberg kääntää kuitenkin tämän yhtiön vahvuudeksi, ja uskoo ihmisillä olevan tämän vuoksi entistä enemmän aikaa käytettäväksi videopalvelunsa parissa.

Palvelu avaa virtuaaliset ovensa huhtikuun kuudentena päivänä. Se on ainakin aluksi käytettävissä vain puhelimilla. Toki konstit sisällön siirtämiseen television ruudulle löytyvät, vaikkei ominaisuutta virallisesti tuetakaan. Videot voi katsoa joko puhelin vaaka- tai pystysuunnassa.

Luvassa on myös muuta erikoista, esimerkiksi Spielbergin After Dark -kauhusarjaa voi katsoa palvelusta vain öisin. Julkaisuhetkellä tarjolle luvataan 50 erilaista sarjaa. Ensimmäisen vuoden aikana sarjoja on luvattu saada valmiiksi 175, jaksoja niissä olisi alkuperäisen suunnitelman mukaan ollut yhteensä 8500. Koronaviruspandemian johdosta Hollywood-studiot ovat joutuneet keskeyttämään tuotantojaan, tällä on oletettavasti vaikutusta myös Quibin sisältöön.

Kovasti kilpaillulle markkinalle yrittävä Quibi haluaa antaa kuluttajille reilun mahdollisuuden testata palvelua. Siinä missä monet muut palvelut antavat parin viikon tai kuukauden ilmaisjakson, lupaa Katzenberg avata palvelun ovet ensikokeilua varten peräti 90 vuorokauden ajaksi. Palvelun julkaisusta Euroopassa ei toistaiseksi ole tietoa.