Microsoft esitteli Windows 8:n yhteydessä Windows Phonesta tutun ominaisuuden: reaaliaikaista tietoa esittävät live tile -käyttötiilet. Live tilen avulla Windowsin käyttäjä pysyi perillä esimerkiksi viimeisimmistä uutisista ja tuoreimmista somepäivityksistä.

Sittemmin Redmondin jätin into ylläpitää live tile -ominaisuutta on hiipunut, sillä sovelluskehittäjät eivät ole osoittaneet suuren suurta mielenkiintoa niiden hyödyntämistä kohtaan.

Asioista perillä olevat lähteet väittävät Windows Latest -sivustolle, että Microsoftin aikeina on luopua kokonaan live tile -ominaisuudesta.

Tulevaisuudessa Windows 10:n käynnistysvalikko kuvakkeineen muistuttaisi huomattavasti enemmän perinteisempää Windows 7:ää. Leveät, kosketuskäyttöä helpottavat reunukset saattavat olla niin ikään historiaa, ja sovellusvalikko muistuttaa Windows 10 X -käyttöjärjestelmästä tuttua kuosia työpöytämaustein.

On mahdollista, että live tilet menisivät pois jo vuoden 2020 aikana, mutta todennäköisimmin Microsoft tulee luopumaan niistä vasta syksyn Windows 10 20H2 -suurpäivityksen jälkeen ensi vuonna.

Varmaa mikään ei tietysti ole, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että live tile -ominaisuuden faneille on koittamassa karut ajat.