Kansalaisten liikkeitä ja tekemisiä seurataan monin tavoin, ja jotkut tekevät seurannan todella helpoksikin. Murhatutkimusten kannalta oli hyvä, ettei tappaja ymmärtänyt salata tekemisiään.

Britanniassa on luettu elinkautinen vankeustuomio miehelle, jota uutisissa on kutsuttu palkkatappajaksi. Hänen todettiin surmanneen kaksi rikollisjärjestön hierarkiassa korkealla ollutta miestä.

Asiasta on kirjoittanut muun muassa Runner’s World. Sen mukaan tuomittu Mark “Iceman” Fellows on juoksija, pyöräilijä – ja palkkamurhaaja. Uutisen kuvitukseksi on liitetty Icemanista pitkän matkan juoksukilpailussa näpätty otos.

Ensimmäinen manchesterilaisen rikosjengin pomoista tapettiin vuonna 2015, toinen viime vuonna. Ensimmäinen murha näytti jäävän selvittämättömäksi, mutta poliisi pääsi Icemanin jäljille jälkimmäisen surman jälkeen.

Ilmeisesti tappaja oli tullut liian itsevarmaksi, kun ei uskonut todistajien kiinnittävän huomiota pyöräilijään, jolla on kommandopipo, huomioliivi ja ase. Iceman nimittäin pyöräili uhrinsa taakse, ampui tämän ja polki matkoihinsa.

Myös valvontakamerakuvat auttoivat poliisia, ja lopulliset todisteet tarjosi tietoineen miehen gps-toiminnolla varustettu Garmin Forerunner -urheilukello. Se paljasti, että Iceman oli liikkunut kummallakin surmapaikalla jo etukäteen, tekoa suunnitellessaan.

Lähde: Tivi