Kun asia on internetistä luettu sen on pakko olla totta, vai? Valitettavan moni luottaa vääriin profeettoihin. Facebookia syytetään vaarallisen höpötiedon levittämisestä.

The Telegraph (maksumuurin takana) kirjoittaa, että terveysjärjestöt moittivat nyt Facebookia. Lehden sunnuntaipainos kirjoitti erilaisista ”vaihtoehtoisia syöpähoitoja” edistävistä FB-ryhmistä ja tällaisten poppakonstien mainoksista palvelussa. Ne tavoittavat enemmän ihmisiä kuin tutkittua tietoa – tai siis tietoa eikä luuloja – tarjoavat syöpäjärjestöt.

Syöpää saatetaan lääketieteellisten menetelmien sijasta neuvoa hoitamaan esimerkiksi aprikoosin kivillä, homeopatialla, sähköiskuja antavilla laitteilla tai hedelmäsmoothieilla.

Brittiläisen syöpäjärjestön projektijohtaja Michael Marshall pitää Facebookin suhtautumista perätöntä tietoa jakaviin ryhmiin ehdottomasti vaarallisena.

Hänen mukaansa harhaan johdettujen syöpäpotilaiden omaiset ovat kertoneet, että vahvimmin potilaiden huonoihin ratkaisuihin ovat vaikuttaneet keskustelut poppakonsteihin uskovien ihmisten kanssa.

Moni ehkä muistaa, että legendaarinen Apple-pomo Steve Jobs menehtyi syöpään, johon hän ei halunnut lääketieteen tarjoamia hoitomenetelmiä. Hän yritti puhdistaa kehonsa taudista hedelmämehuja nauttimalla. Huonostihan siinä sitten kävi.

Lähde: Tivi