Syyskuun Mikrobitti on julkaistu, hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi lukea myös diginä vaikka saman tien.

Lue syyskuun Mikrobitti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1992. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään edulliset 5g-puhelimet. 5g-puhelimet ovat yleistyneet ja samalla niiden hinnat laskeneet. Testasimme, ovatko huokeimmat 5g-puhelimet hintansa väärtejä.

Vertailussa ovat mukana Motorola Moto g 5G Plus, OnePlus Nord, Samsung Galaxy A51 5G ja Xiaomi Mi 10 Lite 5G. Lue edullisten 5g-puhelinten testi.

Lehden kakkostestissä vertaillaan usb-c-telakoita. Usb-c-telakat ovat kätevin tapa liittää kannettava oheislaitteisiin. Mikrobitti testasi telakat kotikäytössä.

Vertailussa ovat mukana Belkin Thunderbolt 3 Dock Pro, Dell WD19TB Thunderbolt 3, HP Thunderbolt Dock G2 Combo Cable, Lenovo ThinkPad USB-C Dock Gen 2, Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C with USB-A Dock sekä Targus USB-C Universal Quad 4K Docking Station. Lue usb-c-telakoiden testi.

Lehden opasjutussa rakennetaan vpn-palvelin Raspberry Pi -korttitietokoneen avulla. Vadelmamyllystä tehdyn palvelimen avulla omaan kotiverkkoon pääsee näppärästi ja turvallisesti etänä kiinni mistä tahansa.

Ilmiöjutussa perehdytään internetin ihmeelliseen maailmaan perinpohjaisesti. Ensimmäinen www-sivu täyttää ensi vuonna 30, ja verkko jatkaa laajenemistaan. Mutta kuka hallitsee internetiä? Kattavaa tietoa www:n historiasta ja tulevaisuudesta.

5g-aikaan. Edullisempi 5g-puhelin voi olla hyvä vaihtoehto.

Lehden softa-arviossa tutustutaan videopuhelusovelluksiin. Videoyhteydestä on tullut tapa tavata sukulaisia, tehdä töitä ja opiskella. Testasimme kuusi erilaista videopuhelusovellusta.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .