Syyskuun numero löytyy nyt kaupoista.

Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Uudessa lehdessä on mukana iso tablettivertailu. Mukana on isoja jättitabletteja, pieniä ja kevyitä videoruutuja ja kaikkea siltä väliltä. Tästä testistä saat hyvän käsityksen siitä, mitä ominaisuuksia tabletilta voi vuonna 2017 vaatia ja ennen kaikkea mitä näistä ominaisuuksista kannattaa maksaa.

Ilmiöjutussa otimme käsittelyyn peruskoulun digiloikan, jota on puskettu läpi hallitusohjelman mukaisesti. Onko sinulla lapsia? Jos, niin tämä juttu koskee sinun perhettäsi. Loikan pituus ja tyyli eivät nimittäin välttämättä ole joka kaupungissa vakuuttavia, ainakaan jos kalusto ei kohtaa tarpeita. Entä mitä tapahtuu kaikkien vaatimalle koodaritarpeelle? Lue, niin tiedät miten digiponnistus näkyy kouluissa ja sinun lapsesi arjessa.

Kertyikö kesälomalta kuvia? Testasimme kotitulostimet sekä selvitimme, kannattaako kuvia edes ryhtyä printtailemaan itse. Valinta on yksilöllinen, mutta testin perusteella parhaat kompromissilaitteet ainakin haastavat tulostuspalvelut toden teolla. Varsinkin A4-koossa tulostavan kannattaa tutustua tähän laitevalikoimaan tarkemminkin.

Tänä vuonna monen sydäntä on lämmittänyt uusien Nokia-merkkisten puhelimien palaaminen kauppojen hyllyille. Niiden takana oleva HMD Global on urakoinut oikein kunnolla, sillä uusia luureja ilmestyi kesällä useita. Testaamamme 150 euron Nokia 3 on erittäin hyvä vaihtoehto halpaa puhelinta etsivälle. Puutteitakin toki tämän hintaluokan laitteesta löytyy.

Lisäksi testasimme muun muassa DNA:n tv-hubin, tehokäyttäjän jättinäytöt, ar/vr-maailmasta ammentavat, äärimmäisen huonot lisättyä ja sekoitettua todellisuutta tarjoavat lasit, minitulostimen sekä Android 8.0:n. Ilmiöjutuissa perehdyimme muun muassa ilmaispeleihin sekä digitulevaisuuteen ja Skynetin pelkoon.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta.

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.