Suomalaiset teleoperaattorit kertoivat tiistaiaamuna syyskuun myydyimmistä puhelimista, ja niin DNA:n, Elisan yritysasiakkaiden kuin Telian kärkikahinoissa oli Samsung Galaxy A40.

Elisan henkilöasiakkailla kärjessä oli samaisen A-sarjan A10-malli. Listoilla näkyy myös muun muassa A50- ja A70-malleja sekä S10- ja S10e-malleja.

”Samsungin koko A-sarja kuuluu edelleen Dna:n myydyimpien laitteiden joukkoon, vain kalleinta Samsung Galaxy A80 -laitetta lukuun ottamatta. Samsungin uutuusmallien kysyntä on jatkunut odotustemme mukaisesti erittäin vilkkaana”, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko sanoo tiedotteessa.

(Teksti jatkuu taulukon jälkeen)

DNA:lla myydyimpien puhelinten listan oli Samsungin ohella valloittanut Apple.

”Applen uudet iPhone 11 -sarjan puhelimet ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Etenkin edeltäjäänsä edullisempi iPhone 11 tarjoaa paljon vastinetta rahalle. Tänäkään vuonna uusia iPhoneja ei ole vielä riittänyt kaikille halukkaille, mutta saatavuuden odotetaan paranevan loppuvuotta kohden”, Aavikko sanoo.

Myös Telialla uudet iPhone-mallit herättivät mielenkiintoa.

”IPhonen uudet puhelinmallit kiinnostivat suuresti ja selvästi edellisvuosia enemmän”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen sanoo omassa tiedotteessaan.

Elisalla syyskuun suosikkipuhelimet olivat Samsungeja. Lisäksi myydyimpien listan kärkipäähän palasi operaattorin mukaan Huawei tarjouskampanjan avulla.

”On mielenkiintoista seurata miten Huawein mallit näkyvät jatkossa listalla”, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama sanoo yrityksen tiedotteessa.

Elisalla yritysasiakkaita kiinnostivat uudet puhelinmallit.

”Elisan yritysasiakkaat ostavat keskimäärin noin 100 euroa arvokkaampia puhelimia kuin kuluttajat. Ilmiötä selittää muun muassa se, että puhelin on yhä useammin yrittäjän tärkein työkalu”, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson puolestaan sanoo yrityksen omassa tiedotteessa.

Hän myös toteaa yritysasiakkaiden puhelinten korkeampaa keskihintaa nostavan osin myös 5g-laitteiden saapuminen valikoimiin.

Viime vuosien suuri suosikki OnePlus näkyy listoilla pääasiassa keväällä julkaistun OnePlus 7 -mallin muodossa. Aivan kärkikahinoihin valmistajalla ei nyt kuitenkaan ole ollut asiaa.