Robottivalmistaja Boston Dynamics on julkaissut videon, joka lyö monet täysin ällikällä. Yhtiön robotit ovat olleet taitavia jo vuosia, mutta yleensä ne muistetaan kaatumisistaan ja horjahteluistaan.

Varsinkin kaksijalkaiset Atlas-robotit herättivät alkuvaiheessaan monissa säälinsekaista ylemmyyden tunnetta. Sitä ei kuitenkaan voi kieltää, että ne olivat huikeita insinööritaidonnäytteitä jo silloin, ollessaan johtojen kahlitsemia kömpelösti astelevia ukkeleita.

Yhtiön nelijalkainen Spot vuodelta 2016 oli jo varsin agiili, koiralta mallinsa ottanut robotti. Se pystyi avaamaan oven ”kuonollaan” ja kesti aika paljon kiusaamista. Askellus toki oli kulmikasta ja raskasta. Spot pystyi liikkumaan 1,6 metriä sekunnissa ja sen toiminta-aika oli 90 minuuttia.

Mutta Boston Dynamicsin eilen julkaisemalla videolla kaikki muuttuu. Kaksi Atlas-robottia, Spot ja Handle joraavat The Contoursin Do You Love Me -biisin tahdissa kuin ei robotin elämässä muuta olisikaan kuin yhteinen hauskanpito. Kannattaa katso oheinen video ja ihastua tai kauhistua.