ZDNet uutisoi, että tietopakettia kaupitellaan Joker's Stash -nimisellä kauppapaikalla. Uutissivusto kuuli asiasta Group-IB:n tietoturvatutkijoilta.

Ryhmän mukaan turkkilaisten korttien tiedot ovat harvinaisia verkon laittomilla kauppapaikoilla. Kyse on ainoasta suuremmasta turkkilaisten pankkien korttitietojen myyntierästä viimeisen 12 kuukauden aikana.

Korttitietoja myydään neljässä erässä. Mukana on monenlaisia ja monien pankkien kortteja, mikä viittaa siihen, että tiedot on varastettu todennäköisesti maksamisen yhteydessä eikä pankkien järjestelmiin murtautumalla. Mukana tiedoissa on myös kortin käyttäjän puhelinnumero ja sähköpostiosoite, mikä viittaa taas siihen, että tietoja on tuskin viety pankkiautomaattien tai maksupäätteiden korttiluukuille lisätyillä kopiointilaitteilla kortteja niin kutsutusti skimmaamalla. Kyse voi olla tietojenkalastelusta, murretuista verkkokaupoista tai haittaohjelmista, jotka vakoilevat tietoja.

Group-IB arvelee, että neljän erän myynnistä verkkorikolliset tienaavat yhteensä yli 500 000 dollaria.

Lokakuussa sama tietoturvatutkijaryhmä ilmoitti havainneensa Joker’s Stashissa suurimman siellä koskaan nähdyn maksukorttierän, jossa oli 1,3 miljoonan intialaispankin korttien tietoja.