Microsoftin Bing-hakukoneeseen ei pääse enää Kiinan rajojen sisäpuolelta, Microsoft kertoo Reutersin mukaan. Bing oli tähän saakka yksi harvoja amerikkalaisen yrityksen tarjoamia palveluita, joihin kiinalaisilla oli pääsy.

Financial Timesin tietojen mukaan valtiollinen teleyhtiö on vahvistanut, että määräys pääsyn estämisestä Bingiin tuli hallitukselta.

Jo aiemmin Kiinan ”suuri palomuuri” on estänyt kansalaisten pääsyn Facebookiin, Twitteriin, instagramiin ja Googleen. Viimeisimpänä videopalvelu Twitch joutui estolistalle viime vuoden helmikuussa.

Länsimaisten palveluiden puute on mahdollistanut paikallisten palveluiden nousun isoon asemaan. Googlen sijaan kiinalaiset hakevat tietoa Baidulla ja kirjoittavat päivityksiä Facebookin sijaan Weiboon.

The Verge huomauttaa, että Bingin sulkeminen on kiinnostavaa Googlen Kiina-laajentumissuunnitelmien kannalta. Pitkään estolistalla ollut Google on havitellut asemaa Kiinan markkinoilla projektissaan, joka sisäisesti tunnetaan nimellä Dragonfly. Kyse olisi todennäköisesti rankasti suodatettua sisältöä tarjoavasta palvelusta, mikä ei ole miellyttänyt yhtiön omia työntekijöitä ja jota vastaan protestoitu laajemminkin.

Uuden kehityksen myötä on epäselvää, olisiko Googlellakaan mahdollisuuksia laajentaa Kiinassa, joka vaikuttaisi olevan kiristämässä sensuuriaan entisestään.

Lähde: Tivi