Tietokoneavusteiset erikoistehosteet ja kuvankäsittely ovat olleet valtavirtaa kuluttajamaailmassa jo viitisentoista vuotta, isoissa elokuvastudioissa tuplasti pidempään. Toisinaan perinteinen filmikuvaus avaa kuitenkin taiteellisia mahdollisuuksia, joiden luominen kuvankäsittelyohjelmassa olisi ainakin tavalliselle harrastajalle kömpelömpää kuin niiden toteutus fyysisessä maailmassa.

Esimerkin tällaisesta antaa amerikkalainen taidevalokuvaaja Kate Miller-Wilson valokuvauksen uutissivusto Petapixelissä.

Miller-Wilson otti itsestään omakuvia isokokoiselle 4 x 5 tuuman filmille ja sen jälkeen altisti kuvat tahallaan staattisen sähkön purkauksille, jotka hän loi Wimshurstin influenssikoneella. Osa kuvista meni pilalle, mutta osaan syntyi salaman näköinen tehoste ja mystinen tunnelma, kun sähköisku uursi jälkensä filmille.

Digi- ja filmivalokuvauksen erilaisesta tekniikasta johtuen samanlaisia kuvia ei pystyisi toteuttamaan digikameralla.

Tekijänoikeussyistä Miller-Wilsonin kuvia ei ole mahdollista esittää tässä yllä olevaa ruutukaappausta lukuun ottamatta, mutta kuvagalleriaa voi käydä katsomassa Petapixelin sivuilla.