Urheilussa ja etenkin jalkapallossa liikkuu järjettömiä rahasummia, kuten pian saadaan kuulla. Siirtoikkunan avauduttua seurat maksavat toiselleen kepeästi kymmeniä miljoonia haluamistaan pelaajista.

Eurooppalainen jalkapallon kattojärjestö UEFA ei ole köyhä sekään. Rahaa vyöryy sisään ovista ja raoista esimerkiksi kun mediayhtiöt kilpailevat UEFAn hallitsemien kilpailujen tv-oikeuksista. Näihin kuuluu EM-kisojen lisäksi muun muassa mestarien liiga. Rahavirtoja rokottavat ikävästi piraatit esimerkiksi myymällä omaan laskuunsa jalkapallo-ottelujen suoria lähetyksiä.

Torrentfreak kirjoittaa, että UEFA on käynnistänyt tarjouskilpailun, johon se kutsuu piratisminvastaiseen taisteluun perehtyneitä yrityksiä. Valituksi tulevan kumppanin on määrä puuttua kovalla kädellä luvattomiin suoratoistolähetyksiin ja latailuun. Kumppanilta halutaan muun muassa laittomien lähetysten katkaisemista, piraattipalvelujen nujertamista ja estomääräysten tehtailua.

Tarjolla oleva sopimuskausi on nelivuotinen. Näin se kattaa esimerkiksi ensi kesälle siirtyneet EM-kisat, joihin Suomi selvitti hyvin sujuneilla karsinnoilla tiensä ensimmäisen kerran.