Taiwan on nostanut äläkän siitä, että sen mukaan kiinalaiset hakkeriryhmät ovat tunkeutuneet virastojen järjestelmiin ja virkailijoiden sähköpostitileille. Reutersin välittämän tiedon mukaan kohteena olisi ollut ainakin kymmenen virastoa ja noin 6000 sähköpostitiliä.

”Kyse on pitkäkestoisesta operaatiossa, jolla yritettiin saada käsiin tärkeitä dokumentteja ja dataa. Jotakin dataa on saattanut päätyä hyökkääjille. Uhka on ollut suuri”, Taiwanin kyberturvajohtaja Liu Chia-zung toteaa.

Taiwanin ja Kiinan välit ovat olleet kiristymään päin jo pitkään. Taiwanilaiset ovat kyberhyökkäysten lisäksi syyttäneet naapureitaan valeuutisten levittämisestä ynnä muusta verkkohäiriköinnistä, jolla pyritään horjuttamaan saarivaltion itsenäisyyttä.

Nyt paljastettujen hyökkäysten sanotaan alkaneen jo vuonna 2018.

Samaan aikaan CNN kirjoittaa, että Taiwan valmistautuu estämään kahden kiinalaisen suoratoistopalvelun toiminnan. Niiden takana ovat kiinalaisjätit Tencent ja iQiyi. Yhtiöiden katsotaan toimineen ilman lupaa taiwanilaisten yritysten ja yksityishenkilöidenkin viitan alla. Nyt uudella lailla aiotaan kieltää taiwanilaisia toimimasta kiinalaisfirmojen savuverhona.