Command & Conquer räjäytti reaaliaikaisten strategiapelien suosion 25 vuotta sitten. Nyt uusi sukupolvi pääsee tutustumaan peliklassikkoon – tai vanhukset verestämään muistojaan - sillä EA on julkaissut pelisarjasta remasteroidut versiot.

Kahdenkympin hintaan Steamissa ja EA Origin -kaupassa myytävässä paketissa on tarjolla todellinen CC-täyskäsi: Command & Conquer: Tiberian Dawn ja Red Alert, sekä laajennusosat Covert Ops, Counterstrike ja The Aftermath.

Pelisarjan grafiikat on päivitetty 4k-aikaan. Halutessaan näkyviin saa myös alkuperäiset versiot grafiikoista. Myös musiikit ja pelitarinaa kertovat videoleikkeet on tehty ainakin osin uudelleen tai vähintäänkin niiden laatua on paranneltu.

Lisäksi EA on julkaissut GitHubissa osan pelien lähdekoodeista helpottaakseen erilaisten muokkausten ja lisäkenttien tekemistä. Pelien remasteroinnin hoitanut Petroglyph onkin jo ehättänyt julkaisemaan ensimmäisen modauksensa, Mammoth Tankin ydinaseita laukovaksi Nuke Tankiksi muuttavan koodinpätkän.

Todelliset fanit jäävät kaipaamaan yhtä ominaisuutta, paikallisverkossa pelaaminen ei nimittäin ole mahdollista. Ilmeisesti ominaisuus on kuitenkin tulossa myöhemmin päivityksenä, Engadget kertoo.

Peli on jo ehtinyt kerätä suitsutusta, mutta aivan kaikilla pelikokemus ei ole ollut positiivinen. Joillakin peli ei ole käynnistynyt laisinkaan, toisilla ongelmia on ollut verkkoyhteyksien kanssa. Mikäli ruudunpäivitysnopeus ei vastaa odotettua, kannattaa peli asentaa ssd-levylle, EA vinkkaa.