Facebookin turvallisuuspomo Nathaniel Gleicher kertoi yhtiön asettavan turvallisuuskäytäntöjä afganistanilaisille käyttäjille. Toimenpiteisiin kuuluvat ainakin kaverilistan piilottaminen ja käyttäjätilin nopean lukitsemisen mahdollistava nappi. Gleicher kertoi Twitterissä Facebookin tehneen muutokset aktivistien, toimittajien ja ihmisoikeusryhmien suositusten perusteella.

Talibanin saadessa Afganistanin takaisin hallintaansa ryhmä on löytänyt uusia tapoja levittää viestiään sosiaalisessa mediassa Facebookin ja YouTuben antamista porttikielloista huolimatta.

NBC News kertoi perjantaina kuinka monet Talibania pelkäävät afganistanilaiset poistivat sosiaalisesta mediasta ja puhelimiltaan kaikki länsimaihin, aiempaan hallitukseen ja valtion asevoimiin liittyvät kuvat.

Afganistanilaiset käyttäjät pääsevät nyt käsiksi työkaluun, jonka avulla he voivat lukita käyttäjätilinsä yhdellä klikkauksella.

”Kun profiili on lukittuna, henkilöt jotka eivät ole profiilin kavereita eivät pysty lataamaan tai jakamaan profiilikuvaa eivätkä näe henkilön julkaisuja”, Gleicher kertoo. Yhtiö on myös poistanut mahdollisuuden nähdä afganistanilaisten käyttäjien kaverilistan.

Facebookin omistamassa Instagramissa lisätään hälytyksiä, joissa Gleicherin mukaan ohjeistetaan käyttäjiä tilien suojaamisesta. Hän myös suosittelee henkilöitä, joiden kaverilistalta löytyy afganistanilaisia käyttäjiä, tiukentamaan omia näkyvyysasetuksia.

Gleicherin mukaan yhtiö on myös aloittanut hätäkeskuksen, joka vastaa uusiin uhkiin niiden ilmestyessä. Yhtiö seuraa hänen mukaansa tilannetta läheisesti ja on valmiina tekemään ihmisiä pelastavia toimenpiteitä reaaliaikaisesti.