Takavuosina piraatinmetsästäjien unelmana oli saada käyttöön automaatti, jossa parin varoituksen jälkeen kovakalloisen piraatin nettiyhteys katkaistaisiin. Tämä todettiin varsin yleisesti turhan jyrkäksi malliksi.

Yhdysvalloissa musiikkibisnestä edustava RIAA ja elokuvastudioiden etujärjestö MPAA ovat kehittäneet kuusivaiheisen CAS-varoitusjärjestelmän (Copyright Alert System), jota monet jenkkioperaattorit käyttävät. Järjestöt kehuvat systeemiä kovin tehokkaaksi.

Mutta onko se todella tehokas? Siitä yritetään ottaa selkoa USA:ssa vireillä olevassa oikeudenkäynnissä, Torrentfreak kirjoittaa. RIAA on haastanut oikeuteen Cox-operaattorin, jonka katsoo velttoilevan piraattiasiakkaidensa hillitsemisessä. Cox haluaa puolustautuakseen tiedot siitä, mikä on CAS-systeemin vaikutus. Näitä tietoja RIAA ei suostu antamaan.

Coxin tavoitteena on osoittaa, etteivät sen omat piratisminvastaiset ole sen huonompia kuin CAS. Näin ollen RIAA:n syytökset siitä, ettei Cox ole hoitanut tonttiaan kunnolla, joutuisivat hieman kyseenalaiseen valoon.

Cox vaatii nyt oikeudelta määräystä, että RIAA:n pitää luovuttaa tiedot. Operaattorilla on paljon pelissä, koska siltä vaaditaan miljardiluokan korvauksia.