Windows 7:n käyttö kuitenkin jatkuu yhä, sillä käyttäjiä arvioidaan olevan maailmassa 400 miljoonaa. Python 2 sen sijaan tuskin saa enää lisäaikaa, sillä tuen piti loppua jo vuonna 2015, mutta sitä on jatkettu tähän saakka suuren suosion vuoksi.

Microsoftin tyly ohje Windows 7 -käyttäjille on hämmentänyt, sillä yhtiö on kehottanut heitä ostamaan uuden pc:n. Toisaalta moni on totellutkin, sillä pc-myynnin kerrottiin lähteneen kasvuun pitkästä aikaa. Kasvua selittänee juuri se, että yritysmaailmassa on vaihdettu koneita siirryttäessä Windows 7:stä Windows 10:een.

Viikon järistyksiin kuului myös se, että tärkeä datan salauksen peruskivi SHA-1 murtui lopullisesti. Uutinen tai yllätys taas ei liene kenellekään, että Windows 10 -päivityksessä on ilmennyt jälleen ongelmia viikon aikana.

Mikrobitin lukijat äänestivät viime vuosikymmenen merkittävimmistä teknologiamurroksista. Merkittävin 2010-luvun murros oli lukijoiden mielestä sosiaalisen median läpilyönti, kakkosena tuli nopea ssd-levy ja kolmantena 4g.

Luetuimmat