Netflixin aloittaessa Suomessa MTV3:n toimitusjohtaja Heikki Rotko uhosi maikkarin jättävän sisältönsä myymättä amerikkalaisjätille ja "potkivan Netflixiä munille niin paljon kuin pystytään". Disney on nyt siirtymässä samanlaiseen strategiaan oman palvelunsa kanssa.

Tulevan palvelun tarkkaa julkaisuaikaa ei vielä ole tiedossa. AndroidAuthorityn kattavan artikkelin mukaan Disney on toistaiseksi vain kertonut sen starttaavan "lopppuvuodesta 2019". Tarkkaa tietoa palvelun hinnastakaan ei ole kerrottu. Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaaksikin povattu Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger on kuitenkin kertonut hinnan olevan halvempi kuin Netflix – eihän sisältöäkään ole tarjolla yhtä paljon.

Aluksi palvelu on saatavilla vain Yhdysvalloissa, joten pohjolan perukoilla Disney-imperiumin tuotteiden fanit saavat hetken vain nuolla näppejään.

Palvelun sisällön osalta tietoa onkin sitten huomattavasti enemmän. Palvelun kautta voi katsoa kaikkia klassisia Disney-elokuvia Mikki Hiiren Höyrylaiva Villestä Lumikin kautta Kaunottareen ja Hirviöön sekä Frozeniin. Lisäksi kattaukseen kuuluu Pixarin tuotanto, tunnetuimpina Toy Story ja Nemoa etsimässä. Tykiteltävänä on myös täysi kokoelma Marvel-elokuvia.

Rajoitetumpaa tarjonta on Star Warsin suhteen. Tällä hetkellä elokuvien esitysoikeudet ovat Yhdysvalloissa WarnerMedialla, jolta Disney on yrittänyt vaivihkaa hankkia niitä takaisin. Yhtiöillä on kuitenkin vuoteen 2024 asti voimassa oleva sopimus oikeuksista, joten voi olla että kaukaisen galaksin seikkailujen osalta palveluun ilmaantuu vain aiheesta tehtyjä tv-sarjoja.

Tällä hetkellä osa Disneyn palvelun sisällöistä on katsottavissa Netflixissä, jossa suoratoistoensi-iltansa sai esimerkiksi Black Panther. Tämän kevään hitiksi povattu Captain Marvel ei kuitenkaan Disneyn mukaan pääse enää Netflixiin ollenkaan, vaan on katsottavissa myöhemmin ainoastaan Disney+ -palvelussa.

Kaiken tämän lisäksi Disney sijoittaa melkoisen kasan rahaa omiin uusiin tuotantoihin. Elokuviin pusketaan rahaa jopa 35 miljoonaa dollaria ja kymmentuntisiin tv-sarjoihin 100 miljoonaa. Luvassa on esimerkiksi Star Wars- ja Marvel-sarjoja. Jopa osa alunperin teatterilevitykseen aiotuista Disney-uutuuksista onkin päätetty julkaista suoraan Disney+ -palvelussa kulkematta teatterien kautta.

Disney on ollut pitkään hankkimassa merkittävää osaa 21st Century Foxista, näillä näkymin kauppa varmistuu lopullisesti tämän vuoden alkupuoliskolla. Sen jälkeen Disney omistaa esimerkiksi Alien- ja Predator-elokuvasarjat, Apinoiden planeetat ja X-Men -elokuvat. Luultavasti suurinta osaa näistä ei kuitenkaan nähdä koko perheen nautittavaksi tarkoitetussa Disney+ -palvelussa. Luultavasti nämä siirtyvät Huluun, josta Disney myös omistaa pian suurimman osan.

Tietoihin saadaan varmasti roppakaupalla päivitystä huhtikuun 11. päivänä, jolloin Disney järjestää asiaa koskevan tilaisuuden sijoittajilleen.