Surface Duon voi mieltää nopeasti Android-puhelimeksi, mutta aivan tavanomainen se ei ole kahden näyttönsä ansiosta. Laitteessa on kaksi 5,6 tuuman ja 4:3-kuvasuhteen oled-näyttöä 1800 × 1350 pikselin tarkkuudella. Yhdessä ne koostavat 8,1 tuuman ja 3:2-kuvasuhteen näytön 2700 × 1800 pikselin tarkkuudella.

Molemmat näytöt ovat itsenäisiä ja niiden välissä on rako. Näin ollen molemmilla näytöillä esimerkiksi elokuvan katsominen ei ole kovinkaan mielekästä raon takia.

Surface Duossa on Qualcommin viime vuoden kärkisiru Snapdragon 855. Sen tukena on kuusi gigatavua ram-muistia. Tallennustilaa on 256 gigatavua. Akun koko on 3 577 milliampeerituntia.

Avattuna Surface Duo on äärimmäisen ohut 4,8 millimetrin paksuudellaan. Taitettuna paksuutta on 9,9 millimetriä, mikä ei ole paljoa tavallisia älypuhelimia enempää. Laite painaa 250 grammaa.

Kuvaaminen onnistuu 11 megapikselin kameralla, joka tukee 4k-videokuvausta 60 kuvaa sekunnissa.

Mitä kahdella näytöllä voi sitten tehdä?

Kahta näyttöä voi hyödyntää monin eri tavoin. Esittelyvideossaan Microsoft näyttää, kuinka esimerkiksi Outlook-sovellus toimii. Sitä voi käyttää yhdellä näytöllä, mutta kahden näytön tilassa sovellus jakautuu kahteen osaan – toisella näytöllä näkyy sähköpostiviestin listaus ja toisella sähköpostiviesti.

Molemmilla näytöillä voi käyttää eri sovelluksia. Jos esimerkiksi jollain sovelluksella etsii retkeilypaikkoja ja löytää mieleisensä, voi toiselle näytölle avata reittiohjeet Google Mapsiin poistumatta alkuperäisestä sovelluksesta.

Yhteensopivilla kirjasovelluksilla kirjoja voi niin, että toisella näytöllä on toinen sivu ja toisella toinen.

Surface Duoa voi käyttää Windows 10 -tietokoneen kanssa Link to Windows -ominaisuuden kautta.