Android Authority kirjoittaa, että Nokia 9 PureView oli kunnianhimoinen puhelin, joka ei kaikilta osin kuitenkaan vakuuttanut. Sen viisilinssinen kamera oli parhaimmillaan fantastinen, mutta tyypillisesti se kärsi epätasaisesta laadusta sekä hitaasta toiminnasta.

Ei siis sinänsä ihme, että HMD:n uskotaan hylkäävän kamerakumppaninsa Lightin, kun seuraava Nokia-lippulaivaluuri menee tuotantoon.

Nokia Power Userin lähteet kertovat, että tekeillä oleva Nokia 9.2 PureView käyttää Lightin kamerateknologian sijasta jotain muuta ratkaisua. Muuta siitä ei tiedetä, kuin että siinä on NPU:n mukaan upea kamera ja iso sensori.

NokiaMob taasen tietää, että 9.2 PureViewissä on kehyksetön näyttö, 32 tai 48 MP etukamera sekä langaton latausmahdollisuus. 3,5 mm pistoketta ei puhelimessa enää ole.

Sekä NPU että NM ovat yhtä mieltä siitä, että puhelimen suoritin on Snapdragon 865.

NPU sanoo, että uutuuspuhelin saapuu markkinoille ennen juhannusta, kun taas NM uskoo sen tulevan myyntiin vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. AA taas muistaa Nokia Anew’n paljastaneen Twitterissä, että puhelin saapuu syksyllä 2020.