Ensimmäinen Facebookin sovelluksista on nimeltään Bump. Kuvauksen mukaan sovellus on tarkoitettu uusien ystävien etsimiseen. Kyseessä on puhtaasti tekstipohjainen chat-sovellus, joka on TechCrunchin mukaan suunnattu selvästi opiskelijoille. Sovelluksen tarjoamien valmiiden kysymysten joukossa on esimerkiksi tiedusteluja kampuksen ”siisteimmästä paikasta” tai halvoista ravintoloista.

Sovellusta voi käyttää myös deittikumppanin löytämiseen. Kuvauksen mukaan Bumpin käytössä tärkeintä on kuitenkin keskustelu, ei kuvat. Kenties tämä antaa uusia mahdollisuuksia supliikkitaitoisille sinkuille, perinteisissä deittisovelluksissa hyvännäköiset ihmiset kun tuntuvat keräävän eniten ”mätsejä”.

Toinen salassa kehitelty sovellus on nimeltään Aux. Nimellä viitataan nuorison leikkisään kisailuun siitä, kuka saa kytkeä puhelimensa kaiuttimen tai vahvistimen aux-liitäntään. Sovellus järjestää iltaisin virtuaalisia kisoja, kaveripiiri voi äänestää toistensa valitsemia musiikkikappaleita, kyseessä on siis eräänlainen virtuaalinen levyraati.

Vain Bumpin kohdalla kerrotaan, että sen takana oleva NPE Team on osa Facebookia. Auxin kuvauksessa kuitenkin on yksityisyydensuojalauseke, joka on peräisin Facebookin sivuilta.

Kumpaakaan sovellusta ei pääse lataamaan Suomesta. Bump on tarjolla Kanadassa ja Filippiineillä, Aux vain Kanadassa. Kummankin sovelluksen suosio on ollut toistaiseksi kovin vaatimatonta.