iPhone 12 -sarjan puhelinten tiedot on vuodettu julkisuuteen, kirjoittaa Digital Trends. Tietovuotajana on toiminut, kuten monesti ennenkin, Jon Prosser.

Ensimmäinen huomionarvoinen asia Applen uusissa luureissa on viime vuoteen verrattuna maltillinen hinta. Halvimmillaan iPhone 12:n saa Prosserin tietojen mukaan 649 dollarilla eli 600 eurolla. iPhone 11:n lähtöhinta oli 699 dollaria.

Myyntiin on tiettävästi tulossa neljä eri mallia. Perusversion lisäksi julkaistaan paremmilla ominaisuuksilla ryyditetty Pro-versio, minkä lisäksi molemmista malleista tulee saataville suuremmalla näytöllä varustettu Max-versio.

Tallennustilan määrää on suurennettu viime vuodesta. Kaikissa uusissa iPhoneissa on vähintään 128 gigatavua tallennustilaa, kun viime vuonna julkaistiin myös 64 gigatavun malleja.

Pro-mallit erottaa perusversioista runkomateriaali, kameraobjektiivien lukumäärä sekä näytön koko. Pron runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kun taas perusversioissa on käytetty alumiinia. Objektiiveja löytyy Pron takakuoresta kolme kappaletta, perusmallista kaksi. Karvalakkimallin oled-näytön koko on 5,4 tuumaa, Max- ja Pro -mallien 6,1 tuumaa ja Pro Maxin 6,4 tuumaa.

iPhone 12:n julkaisu saattaa viivästyä koronaviruksen aiheuttamien tuotanto-ongelmien takia. Virallinen julkistus tapahtunee joka tapauksessa syyskuussa, joskin puhelimet saattavat saapua myyntiin aikataulusta myöhässä.