Moni on nähnyt, miltä puhelin näyttää sen jälkeen kun sen akku on leimahtanut tuleen. Mutta kuinka moni on nähnyt, miltä pelätty puhelimen räjähtäminen näyttää?

Muutama tapaus on tallentunut valvontakameroihin. Hiljattain Indonesiassa hotellin työntekijän puhelin räjähti rintataskussa.

Videolta näkyy, kuinka työntekijä koskettaa puhelinta ilmeisesti sen äkkiä kuumentuessa. Heti tämän jälkeen puhelin räjähtää työntekijän kasvoille päästäen ilmoille sinisen tulipallon.

Mies yrittää päästä paidasta eroon ja kierähtää lattialle. Hetken päästä hän onnistuu riisumaan paidan, jossa puhelin edelleen palaa. Ei ole tietoa, onko mies saanut vakavia vammoja kasvoihinsa.

Business Insiderin mukaan puhelin oli ilmeisesti vuonna 2013 julkistettu Samsung Galaxy Grand Duos, jota ei tiettävästi ole myyty Suomessa.

Erääseen valvontakameravideoon on tallentunut myös tapaus, jossa puhelin räjähtää toisen miehen kädessä.

Samsung joutui huonoon valoon viime vuonna räjähtävien Note 7 -puhelinten takia. Niissä oli kyseessä ilmeisesti liian tiukasti pakattu akku.

Akku voi räjähtää myös liiallisessa kuumuudessa tai mikäli se on vahingoittunut. Voi olla myös vaarallista ladata laitetta vääränmallisella laturilla.

Lähde: Tivi