Xbox esitteli seuraavan sukupolven konsolinsa torstaina Los Angelesissa järjestetyssä Game Awards -tapahtumassa, kirjoittaa Cnet. Konsolia käytettiin Senua’s Saga: Hellblade 2 -pelin esittelyyn. Aiemmin projektinimellä Scarlett tunnetun konsolin nimeksi paljastuikin Series X.

Ulkomuodoltaan hieman pc-koneen koteloa muistuttava konsoli on GameSpotin mukaan yhtä leveä kuin Xbox One-ohjain, mutta toisaalta kolme kertaa korkeampi. Konsolin voi asettaa sekä pysty- että vaaka-asentoon. Xbox-pomo Phil Spencerin mukaan älykaiuttimen mieleen tuova muotoilu piilottaa konsolin osaksi käyttäjän viihdejärjestelmää.

Seuraavan sukupolven pelikonsoleista odotetaan jälleen tiukkaa kilpailua Xboxin ja PlayStation 5:n välillä. PS5:n teknisiä tietoja ei ole vielä julkistettu, mutta Series X lyö pöytään kovan haasteen, mitä tehoihin tulee.

Vaikka tarkkoja speksejä ei ole vielä julkistettu, tiedetään uuden konsolin käyttävän kustomoitua versiota AMD:n Zen 2 -suorittimesta sekä SSD-kovalevyä. Konsoli on Spencerin mukaan suunniteltu erityisesti pilvipalveluita silmällä pitäen.

Erityisen paljon on panostettu grafiikkatehoihin, sillä Spencer lupaa Series X:n näyttötehojen vastaavan kahdeksaa Xbox Onea. Tämä tietäisi noin 12 teraflopsin liukulaskentatehoa. Konsolin luvataan tukevan 8k-grafiikka 120 fps:n näyttötaajuudella.

Kaikki aiemmille Xbox-konsoleille julkaistut pelit ja oheislaitteet toimivat myös Series X:n kanssa. Lisäksi pilveen tallennetut pelit ja saavutukset säilyvät.

The Vergen mukaan luvassa voi olla jouluksi 2020 kaksikin konsolia, joista toinen olisi todennäköisesti nyt esitellyn Series X:n edullisempi versio. Series X:n hinnasta ei ole vielä tietoa. Cnetin mukaan lisätietoa saadaan viimeistään ensi kesäkuussa E3-videopelikonferenssissa.