Käteisellä maksaminen on anonyymiä: kukaan ei kerää tietokantoja ostoksistasi. Siksi monet ovat suosineet sitä edelleen, vaikka koronapandemian aikana käteiseen on suhtauduttu yhä nuivemmin. Etenkin erilaisia kanta-asiakaskortteja mutta myös aivan tavallisia maksukortteja käytettäessä jonnekin tallentuu tieto siitä, mitä sieltä kaupasta tällä kertaan haettiin.

Amazon on vienyt ajatuksen vielä pidemmälle, Recode kirjoittaa. Se ei enää vie vain pikkusormea vaan koko käden. Tai ainakin kämmenen jäljen. Yhtiö on ottanut omissa kivijalkakaupoissaan käyttöön maksamisen pelkkää kämmentä lukijalle näyttämällä.

Teknologia on saanut nimekseen Amazon One. Ensimmäisellä kerralla asiakas syöttää laitteeseen maksukorttinsa ja antaa sen skannata kämmenen. Tästedes ostoksia maksaessa riittää pelkkä lukulaitteen kätteleminen.

One-maksaminen otettiin tällä viikolla käyttöön kahdessa Seattlessa sijaitsevassa Amazonin myymälässä, myöhemmin muissakin. Lisäksi yhtiö toivoo, että myös muut kaupat ottaisivat teknologian käyttöön.