Maanantaina ja tiistaina lehdet kertoivat rikkaimpien ja tunnetuimpien suomalaisten tulot.

Yrittäjä, 23-vuotias Severi Korhonen, on perustanut Palkkatietohaku -nimisen palvelun, josta voi kysyä kenen tahansa suomalaisen tulo- ja verotietoja. Palvelun tuottaa Sewest Oy, jonka hallituksessa on Patentti- ja rekisterihallituksen tietojen mukaan myös toimitusjohtajana toimivan Korhosen äiti.

”Avasimme palvelun syyskuun alussa. Palvelussa on ollut muutama asiakas päivässä. Odotamme, että kävijämäärät kasvavat maanantaina, kun verotiedot tulevat julki”, sanoi Korhonen edellisviikolla.

Hänen mukaansa palvelu muuttuu kannattavaksi, kun asiakkaita on kymmenen päivässä.

Palvelu toimii niin, että asiakas jättää netissä pyynnön tulo- ja verotiedoista. Vaadittavat tiedot ovat etunimi, sukunimi ja maakunta. Sen jälkeen tiedot käydään katsomassa verotoimistossa olevalta päätteeltä. Palkkahaku toimittaa tiedot asiakkaan sähköpostiin 24 tunnin sisällä. Maksu tapahtuu verkkopankin kautta.

Palvelun hinta 9,90 euroa per haku. Hinta on korkea, sillä kuka tahansa saa tiedot ilmaiseksi soittamalla verovirastoon tai käymällä siellä itse.

”Verovirastossa voi olla hirveät jonot varsinkin kun tiedot tulevat julki maanantaina. Toisaalta paikanpäälle meneminen vie paljon aikaa”, sanoo Korhonen.

Korhosen mukaan palvelua on tarkoitus markkinoida hakukoneoptimoinnilla ja sosiaalisissa medioissa.