Sataprosenttisen varmoja julkistukset eivät tietenkään ole, Apple kun on suunnitelmistaan totutun vaitonainen. Businessinsider on kuitenkin kasannut yhteen suhteellisen varmoina pidetyt epäilyt ensi vuoden Apple-uutuuksista.

Kenties merkittävin ensi vuoden tulokkaista on uusi iPad Pro. Tabletissa huhutaan olevan kaksi kameraa ja 3d-kenno, jonka avulla tabletilla voi luoda helposti 3d-malleja ympäröivästä maailmasta. Kyseessä on selvä askel kohti yhtiön lisätyn todellisuuden laitetta, jota odotetaan markkinoille 2021 tai 2022.

Myös edullisemman pään laitteiden ystäville on luvassa ilouutisia. ”Halpamalli” iPhone SE saa lopulta päivityksen. Uudessa pikku-iPhonessa on 4,7-tuuman näyttö ja A13-järjestelmäpiiri. Hinnaksi on veikkailtu 400 dollaria.

Luonnollisesti 2020 nähdään myös varsinainen iPhone-päivitys iPhone 12- ja 12 Pro -mallien myötä. Luultavasti uudet puhelimet esitellään totuttuun tapaan syyskuussa. Huhujen mukaan puhelimissa olisi tuki 5g-verkoille. Myös iPad Pro -mallin kanssa yhteneväisistä 3d-kameroista on liikkunut huhuja asioista yleensä hyvin perillä olevien tahojen keskuudessa.

Apple Watch -älykellon osalta suuria uudistuksia ei ole luvassa. Uusi vuosi tuo mukanaan nopeampaa toimintaa, parantunutta vedenkestävyyttä ja nukkumistietojen tallennusta.

Luvassa saattaa olla myös aivan uusi tuotekategoria. Applen huhutaan kehittelevän Tilen kaltaista minikokoista paikanninta, jolla voisi löytää avaimet, lompakon tai vaikka television kaukosäätimen. Pienikokoisia ”avaimenperiä” on jo tarjolla useilta valmistajilta, joten on vielä epävarmaa lähteekö Apple valmiiksi kilpailtuun kategoriaan. Mahdolliset AirTags-tuotteet hyödyntäisivät kuitenkin lisätyn todellisuuden ominaisuuksia tärkeänä kilpailuetuna muihin vastaaviin ratkaisuihin.

HomePod-älykaiutin on huomattavasti kilpailijoitaan kalliimpi. Ensi vuonna siitä saatetaankin nähdä riisutumpi ja halvempi versio. Hintaa on pudotettu alas esimerkiksi vähentämällä kaiutinelementtien määrä seitsemästä kahteen.

Palveluiden osalta saatetaan nähdä uusi yhdellä maksulla toimiva palvelu, jonka sisään on kätketty Apple TV+, Apple News+ ja Apple Music.

Todellisena ässänä hihasta Apple saattaa myös esitellä ar-lasinsa jo tänä vuonna. Voi myös olla, että 2020 nähdään vasta jonkin yhteistyökumppanin kanssa tehty älylasimalli, ja varsinainen lisätyn todellisuuden laite on valmis vasta 2021-23.