Tammikuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Mikrobitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue digitaalinen Mikrobitti-lehti.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä lokakuu 1993! Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Tammikuun lehden ykkösvertailussa tabletit. Tablettimarkkinoilta löytyy huippuhyviä malleja ja huippuedullisia malleja. Valitettavasti tarjonta jakautuu hyvin voimakkaasti näihin kahteen ääripäähän.

LUE TABLETTIEN VERTAILU:

Mukana olivat kalliit tabletit Apple iPad Pro 11” (2022), Lenovo Tab P12 Pro ja Samsung Galaxy Tab S8+; sekä keskihintaiset ja halvat tabletit Apple iPad (2022), Lenovo Tab M10 Plus Gen 3, Nokia T10, Nokia T21, Samsung Galaxy Tab A8 ja Xiaomi Redmi Pad.

Toisessa vertailussa kotimaiset webhotellit eli hosting-palvelut. Www-sivuston rakentajalle on runsaasti vaihto­ehtoja. Web-hotellissa palvelun­tarjoaja hoitaa paljon, mutta tärkeimmät asiat ovat asiakkaan omissa käsissä.

LUE WEBHOTELLIEN VERTAILU:

Mukana vertailussa Domainhotelli 3 tähden webhotelli, Louhi Webhotelli Perus, Sigmatic Starter, Zoner Sopiva Webhotelli, Hostingpalvelu.fi Peruspaketti sekä Shellit.org Kulta.

Tammikuun Mikrobitti

Ilmiöjuttuna salasanan kuolema. Salasanat ovat yksi suurimmista turvallisuus­riskeistämme. Jos teknojätit onnistuvat hankkeessaan, pian pääsemme niistä eroon lopullisesti.

ILMIÖ: EROON SALASANOISTA

Opasjutussa perehdytään pc:n sähkönkulutukseen. Tietokone kuluttaa pahimmillaan erittäin paljon sähköä etenkin pelatessa. Kulutuksesta on kuitenkin mahdollista nipistää monin tavoin.

OPAS: PC:N SÄHKÖNKULUTUS

Melko tavalliset. Kaukaa katsottuna Nrealin laseja voisi luulla kookkaiksi aurinkolaseiksi. Lähempää huomaa, että linssien takana on muutakin kuin henkilön silmät. CES-messujen satoa nämäkin.

Softa-arviossa vertaillaan nykymuusikon korvaamattomat apuvälineet eli sekvensserit eli DAW:it. Äänitysohjelmalla eli sekvensserillä voi äänittää ja miksata omaa musiikkia. Markkinoilla on hämmentävän paljon päteviä ohjelmia.

Vertailussa mukana Ableton Live, Cubase, FL Studio, Logic Pro, Pro Tools ja Reaper.

Lisäksi lyhyemmissä testeissä ja näppituntumissa mukana ovat muun muassa EcoFlow Delta 2, HP EliteOne 840 G9 All-in-One sekä Samsung Odyssey OLED G8.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti . Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen . Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla , palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa sekä TikTokissa!