Lue uusi lehti netissä tästä linkistä.

Uuden lehden ykkösvertailuna on verkossa toimivat varmuuskopiointiratkaisut. Oletko miettinyt, kuinka paljon tietokoneesi kiintolevyllä on tietoa, jonka olet itse luonut ja josta ei ole kopioita muualla? Tällaista sisältöä ovat omat valokuvat, kotivideot, kirjoitukset, piirrokset, itse kirjoitettu ohjelmakoodi, erilaiset mallinnukset ja kaikenlaiset muut teokset. Mitä jos menetät ne? Nykyään varmuuskopiointi on onneksi parhaimmillaan äärimmäisen helppoa ja automaattista. Vertailutestissämme mukana: Amazon Drive, Apple iCloud, Backblaze, Carbonite, Dropbox, Google Drive, iDrive, Microsoft OneDrive ja verrokkiratkaisuna QNAP TS-128A -NAS.

Miksi peliohjaimesta kannattaa maksaa jopa 200 euroa? Peliohjainten vertailutestimme vastaa tähän ja kerromme myös mitä pc-pelaajan kannattaa ottaa huomioon. Vertailussa mukana: Astro C40, Nintendo Switch Pro Controller, Razer Wolverine, Razer Raiju Ultimate, Scuf Impact ja Xbox Elite Series 2.

Joko nyt AMD-peliläppäri? Kaikki valmistajien lähettämät testikoneet eivät ehtineet mukaan Mikrobitin 12/2019 peliläppärivertailuun, mutta kaksi uutta läppäriä saivat tästä huolimatta osakseen vertailukelpoisen testauksen. MSI:n AMD-pohjainen peliläppäri on kohtuuhintainen Asuksen hampaisiin asti varusteltuun, Intel- ja Nvidia-pohjaiseen näkemykseen verrattuna. Kaksikosta Asus edustaa vertailua hallinnutta Intel-Nvidia-yhdistelmää, mutta MSI on toisinajattelija: sen sisältä paljastuu uunituoretta AMD:n rautaa sekä suorittimesta että näytönohjaimesta. Lue parivertailu Asus ROG Strix Scar III vs. MSI Alpha 15.

Testeissämme on myös Windows-tablettien aatelia. Microsoftin Surface-mallisto sai uudenlaisen laitteen, kun yhtiö esitteli Surface Pro X:n. Sen sisuksissa on arm-suoritin, joka haastaa x86-suorittimet Windows-tableteissa. Testissämme Microsoft Surface Pro X ja Microsoft Surface Pro 7.

Mikä voisi olla vaihtoehto lapsen ensimmäiselle puhelimelle? Kokeilimme olisiko Xplora 4 -kellopuhelimesta tähän.

Lehden näppituntumissa on kokeilussa myös DJI Robomastes S1 -ohjelmoitava robottiauto, Arlo Pro 3 -valvontakamera, kotimaiset Valco-vastamelukuulokkeet, Roku Express HD -toistin videopalveluiden katseluun, Android-x86 9.0 RC1 -Android pc-raudalle sekä Manjaro KDE 18.1.4, joka on ilmainen vaihtoehto Windows 10:lle.

Katalogissa koostimme yhteen testaamamme tehokkaimmat puhelimet pelaamisen.

Emojit ovat maailman nopeimmin leviävä uusi kieli. Ne ovat ilmaisuvoimaisia tunnetilojen pikanäppäimiä. Niillä ilmaistaan iloa ja surua, onnea ja rakkautta ja vaikka mitä muuta. Mistä emojit tulevat ja kuka niistä päättää? Korvaako yksi emoji-merkki puhelinsoiton? Emojikokoelma on muuten jälleen laajenemassa. Perehdyimme aiheeseen perusteellisesti laajassa ilmiöjutussamme.

Voiko sähköpyörässä olla 4 pyörää? Voi, mutta sitten se on ladattava sähköauto kevyen liikenteen sekaan. Kaksipaikkainen sellainen ja akkua ladataan polkemalla. Kävimme testaamassa protyypin kotimaisesta Scouter-sähköautosta.

Uudessa lehdessä on myös pähkinä purtavaksi: kuinka monella tavalla voidaan yhdistää kuusi legopalikkaa. Vastaus: Kuusi legopalikkaa voidaan yhdistää toisiinsa yhdeksälläsadalla­viidellätoista miljoonalla sadallakolmella tuhannella seitsemälläsadalla­kuudellakymmenelläviidellä tavalla. Teimme ohjelman asian tarkistamiseksi. Mutta kuinka sitten kävikään?

Kone pätkii, mutta mistä se johtuu? Onko syynä prosessori, näytönohjain vai ehkäpä muistin määrä? Pullonkaulat löytää käyttämällä oikeita työkaluja. Opastamme miten selvität pc:si pullonkaulat.

Tasoskanneria harva enää tarvitsee, koska puhelin hoitaa tämänkin homman. Vertailimme tekstintunnistussovellukset, jotka soveltuvat erityisesti asiakirjojen skannaukseen. Samalla selvisi, että maksuttomat sovellukset ovat hyviä.

General Magic keksi mobiilinetin ja pilvipalvelut aikana, jolloin kännykät olivat raahattavia. Kaikki alkoi Applen salaisesta kansiosta 1989. Lue Retro älypuhelimien kätilöistä!

Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1991. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .