Tampereella tapahtuneen pimeän verkon kautta tilatun palkkamurhan tekijät ovat saaneet tuomion. Molemmat syytetyt olivat Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan syyntakeisia. Murhasta ja yllytyksestä murhaan syytetyt saivat kummatkin elinkautisen vankeustuomion, HS kertoo.

Murhan yllytyksestä tuomion saanut mies oli keski-ikäisen uhrin poika. Hän lupasi murhasta syytetylle palkkion teon onnistuessa.

Murhasta tuomittu esitti avaimensa hukannutta naapuria crocseissa ja kylpytakissa ja onnistui pääsemään uhrin asuntoon. Valeasu ja murha-aseena toiminut veitsi löytyivät lähialueilta.

Oikeuden mukaan murhan tilaamisesta oli myös tarpeeksi näyttöä. Käräjäoikeus kertoi murhaajan tienneen uhrin nimen, osoitteen, työpaikan, harrastukset ja naisystävän. Miehelle oli myös kerrottu otollinen aika toteuttaa murha, kun uhrin naisystävä ei ole paikalla.

Murhasta tuomitun tiedot uhrin asioista olivat käräjäoikeuden mukaan tarpeeksi yksityiskohtaisia, että ne eivät voineet olla ulkopuolisen keräämiä. Murhan tilannut mies oli oikeuden mukaan kiirehtinyt asiaa, jottei isä ehtisi mennä uudestaan naimisiin. Uusi aviopuoliso vaikuttaisi perintöön, jonka perässä mies mahdollisesti toimi.

Todisteina oli myös murhaajan hallussa olleet kaksi valokuvaa murhan tilanneesta miehestä ja hänen ajokortistaan. Kuvien avulla murhasta syytetty pyrki varmistumaan tilaajan henkilöllisyydestä. Tekijän mukaan murhan hinnaksi oli sovittu 10 000 euroa.

Miehet tapasivat alunperin tor-verkossa. Murhaaja oli kirjoittanut nimimerkillä pystyvänsä tekemään palkkamurhan. Tappotehtävän yksityiskohdat miehet sopivat yksityisviestillä.