Mitä muut edellä, sitä Twitter perässä. Somepalvelu on nimittäin julkaisemassa katoavat ”fleets”-viestit maailmanlaajuisesti tänään perjantaina, kirjoittaa Reuters. Kyseessä on hyvin vastaavanlainen toiminto kuin muissa somepalveluissa käytetyt tarinat.

Fleetit katoavat 24 tunnin sisällä julkaisusta samaan tapaan kuin Snapchatin alun perin lanseeraamat tarinat. Myöhemmin tarinaominaisuuden ovat ottaneet käyttöön Instagram, Facebook, LinkedIn ja jopa YouTube. Vuonna 2017 Snapchat-tarinoiden apinointi paisui internetissä suosituksi meemiksi asti.

Reutersin mukaan Twitterillä on ollut ominaisuuden kanssa teknisiä ongelmia, jotka aiheuttivat fleettien julkaisun lykkäyksen. Ominaisuuden piti tulla kaikille käyttäjille jo tiistaina. Fleettejä on testattu muutamissa maissa jo ennakkoon.

Eilen torstaina kerrottiin, että fleettien tulisi olla kaikkien käyttäjien sovelluksissa 24 tunnin sisällä.

Fleetit ovat saaneet käyttäjiltä kritiikkiä siitä, että Twitter tulee uudistuksen myötä muiden somepalvelujen kaltaiseksi. Katoavat viestit ovat aiheuttaneet närää myös siksi, että niiden avulla blokatut käyttäjät ovat voineet häiritä eston asettajaa. Katoavuutensa takia häiriköiden jäljittäminen on myös vaikeampaa.